Sloten

Alle sloten zijn per definitie te kraken.  Het komt erop aan het de fietsendief zo moeilijk mogelijk te maken en hem daardoor af te schrikken.
Het is duidelijk dat de goedkoopste sloten zeker niet voldoen, ze zijn in bijna alle gevallen te kraken met een eenvoudige kniptang.  Een goedkoop slot is weliswaar beter dan helemaal geen slot, maar het is te gek om een degelijke fiets van pakweg 495 € aan te schaffen en slechts 7 € over te hebben voor een fietsslot. Enkele uitzonderingen niet te na gesproken zijn de duurdere sloten dan ook de betere.
 
Sloten met sleutels 
U-sloten of beugelsloten zijn veruit de beste. Ook hier geldt de prijs/kwaliteit-regel.  Je kiest best voor de grotere en zwaardere types, niet alleen omwille van de hogere kraakbestendigheid maar tevens omwille van het feit de je met de kleinere modellen nooit het achterwiel en het frame samen aan een vast voorwerp kunt leggen.  Ook de betere plooibare U-sloten kunnen tot de goede sloten worden gerekend.
Framesluitingen worden aan de fiets bevestigd en blokkeren het wiel door middel van een pal.
Ze voldoen niet omdat ze niet de mogelijkheid bieden om het frame van de fiets aan een voorwerp vast te maken.  Framesluitingen zijn zeer efficiënt voor kort-parkeren, maar een bijkomend degelijk slot is noodzakelijk voor lang-parkeren.
Dikke, dunne of spiraalvormige kabelsloten kunnen meestal gemakkelijk worden doorgeknipt en voldoen dan ook niet.  Enkel kabelsloten uit gehard staal bieden enige weerstand tegen aanvallen van de kniptang.  Ook dit type van sloten kan beter  enkel als bijkomend slot worden gebruikt.
Kettingsloten zijn niet gebruiksvriendelijk en imponeren meestal meer dan ze in werkelijkheid stevig zijn.  Je dient er op toe te zien dat het slot waarmee de ketting uiteindelijk wordt vastgemaakt niet de zwakste schakel is.  De beste kettingen zijn de zwaardere en duurdere.
Zij worden eerder gebruikt voor motoren dan voor fietsen omwille van het gewicht en het moeilijk transport.  Dunne kettingen voldoen geenszins.

Cijfersloten
Naast sloten met sleutels bestaan er cijfersloten.  Deze zijn in verschillende uitvoeringen en materialen te verkrijgen.  Cijfersloten zijn over het algemeen niet aan te raden.  Een geoefende fietsendief  kraakt ze zonder veel moeite.  Wel kunnen ze als bijkomend slot worden gebruikt.