WIJ AANVAARDEN ECO-CHEQUES EN CADEAUBON DEINZE, OOK DIGITAAL IS MOGELIJK !

NU DICHT

CONTACTEER ONS
fiesten banner

FIETSEN

Maak kennis met ons uitgebreide gamma aan kwaliteits fietsen

Elektrische fietsen

Elektrische fietsen

Stadsfietsen

Stadsfietsen

Racefietsen

Racefietsen

kinderfietsen

kinderfietsen

vouwfietsen

vouwfietsen

mountainbikes

mountainbikes

Pedelec

Pedelec

Longtail

Longtail

Bakfiets

Bakfiets


elektrische fietsen


Over fietsen

Vele Belgen bezitten een fiets en maken daar regelmatig gebruik van. Vooral in regio’s waar de fiets traditioneel steeds een belangrijke plaats heeft ingenomen, zoals grotere gemeenten en regionale steden in Vlaanderen met een beperkt openbaar vervoer aanbod, ligt het dagelijks fietsgebruik hoog. Op het Vlaamse platteland handhaaft de fiets zijn positie als hoofdvervoermiddel voor vele scholieren.

In de grote steden was er nooit echt een stimulans om te fietsen door het gebrek aan aandacht voor de fietser en de aanwezigheid van het openbaar vervoer. Hier hielden vooral studenten het fietsgebruik op peil. In middels verstikt het autoverkeer onze binnensteden en wordt het autogebruik in verblijfsgebieden sterk aan banden gelegd. Daarom komt de fiets opnieuw om de hoek kijken als alternatief voor korte verplaatsingen ( 5 tot 8 km ).

Vooral uit de recreatieve sector en uit de profwielrennerij zijn nieuwe technieken overgewaaid die de fiets voor het dagelijks gebruik een stuk aantrekkelijker hebben gemaakt, ook voor doelgroepen die de fiets vroeger niet interessant vonden. Jongeren bijvoorbeeld blijken bijzonder gecharmeerd door het stoere imago van de mountainbike.

over fietsen
over fietsen

Fietsen hoort bovendien bij een bepaalde levensstijl. Landgenoten met enige status die hun persoon aan de fiets verbinden, doen de fiets als alternatief voor de auto aan geloofwaardigheid winnen.

Ook de overheid zet zich in om een fietsvriendelijk klimaat te scheppen. Ieder van ons kan echter meehelpen aan de verwezenlijking van een fietsvriendelijk klimaat door zelf te fietsen en door speciale aandacht te schenken aan fietsers in het verkeer. Op de weg naar een duurzaam verkeersbeleid worden mobiliteit en verkeersveiligheid een zaak van iedereen!

Voor de aankoop van de fiets is het eerst en vooral belangrijk te weten waarvoor je je fiets wil gebruiken. Wil je de sportieve toer opgaan? Zoek je een fiets om je dagelijkse verplaatsingen mee te doen of zal hij vooral dienen voor lange trektochten? Kies in functie van het gebruik dat je er 90% van de tijd van wil maken …

Een nieuwe fiets koop je bij een gespecialiseerde fietsenhandelaar: Een vakman die fietsen verkoopt én hersteld. Naargelang waarvoor je de fiets wil gebruiken, zal hij je het meest geschikte model en de juiste maat kunnen aanwijzen. Op de manier ben je er zeker van dat de fiets op een correcte manier gemonteerd werd en dat de fietsenmaker in de eerste weken de noodzakelijke kleine bijstellingen zal kunnen uitvoeren.

Het kopen van een goedkope fiets is af te raden. De fietsen zijn minder robuust en niet alle vervangstukken zijn steeds verkrijgbaar. Een fiets kopen die je nog helemaal moet monteren is helemaal uit den boze als je geen vakman bent.

De juiste maat:

De fiets moet aangepast zijn aan je gestalte . Dit is zeer belangrijk als je comfortabel wil fietsen. De grootte van het frame wordt uitgedrukt in Engelse duim (= ongeveer 2.5 cm) en of in centimeter en houdt verband met de grootte van de wielen.

Bij een fiets met een horizontale buis, leg je je handen op het stuur, stap je over de buis en hou beide voeten plat op de grond: de plaats waar je benen samenkomen moet zich bevinden:

- op ongeveer 2 cm van de buis voor een stadsfiets of trekking

- op ongeveer 5 à 8 cm van de buis voor een mountainbike

Bij een fiets zonder een horizontale buis, meet je eerst de lengte van je benen: je meet van op de grond tot de plaats waar je benen samenkomen als je rechtstaat. Neem tweederde van dit getal en je weet hoe hoog je frame moet zijn. De hoogte van het frame is de lengte van de verticale buis tussen het zadel en de pedalen.

Uiteraard hebben we in onze winkel meer keuze van fietsen dan de foto’s die te vinden zijn op de website. Kom gerust eens langs om dit alles te bekijken en eventueel te testen.

over fietsen

Onze merken

Alpina
BH Bikes
Cortina
Frera
Kymco
Gazelle
GTS
AGU
Pro user bike carriers
Achielle
Venturelli
Jools
L'Avenir
U.GO