Verlichting

Net als de reflectoren en ander reflecterend materiaal zorgt de verlichting ervoor dat de andere weggebruikers,vooral automobilisten en vrachtwagenbestuurders, je tijdig zien als het donker is, als het schemert of als het zicht om een andere reden beperkt is.  De verklaring hiervoor ligt voor de hand: de blik van automobilisten en vrachtwagenbestuurders is in hoofdzaak gericht op de zone die verlicht wordt door lichten van hun voertuig.  De ogen van de bestuurders passen zich aan aan de dit sterke licht: de pupillen vernauwen.  Daardoor kunnen ze grijsachtige tinten die buiten de lichtbundels vallen niet waarnemen.  Bijgevolg wordt een niet-verlichte fietser niet tijdig opgemerkt.  Ontsteek daarom je lichten als het weer niet helder is, ook al kan je zelf de omgeving nog perfect onderscheiden.
Traditionele fietsverlichting aangedreven door een dynamo is niet altijd afdoende.  Bovendien is je fiets niet verlicht als je stilstaat, moet je veel harder trappen en kunnen de draadjes voor de nodige problemen zorgen ( loskomen, breken,…).

Daarom hebben we het nieuwe systeem met de naafdynamo die het vermogen voor de verlichting opslaat zonder dat je harder moet trappen. Ook heb je het probleem niet bij regenweer dat het hoedje van de dynamo een slecht contact geeft met de band en je daardoor geen goede verlichting hebt .

Lichten die werken op batterijen of op een accumulator vallen beter op. En je bent steeds verlicht ook al sta je stil voor het rood verkeerslicht. Je blijft zichtbaar !

Ook  makkelijk is de verlichting oplaadbaar via de USB-poort . Dus geen probleem als de batterij leeg is .