Fiets-herstel

Onderhoudtips voor uw fiets: 
 
Een goed onderhoud begint bij een regelmatige schoonmaakbeurt van volgende onderdelen:

Verlichting – dynamo:
De lichten en reflectoren schoonmaken met een droge doek.  De reflectoren moeten goed rechtop staan om het licht van de naderende voertuigen te kunnen reflecteren.

Met vuile lichten zal het langer duren eer je opgemerkt wordt.  Regelmatig schoonmaken dus!

Werken de lichten niet?  Kijk dan achtereenvolgens de lampen en de verbindingsdraden na en controleer eventueel de contactpunten op roest.

Remmen:

De spanning en de staat van de kabels nakijken.  Eventueel versleten remblokjes vervangen. Remkabels smeren.

De remblokjes moeten bijna tot tegen de velg komen maar mogen nooit de band raken. Ze moeten goed vastzitten in de houders.  Let op dat je bij het schoonmaken van de verchroomde onderdelen de velgen niet behandelt met producten op basis van olie; de remmen verliezen dan hun grip.

Zadel – stuur:

Goed afstellen en nakijken. Zadel en stuur moeten goed vastzitten !  Het stuur moet loodrecht staan op de as van de fiets. ( reden: evenwicht, baan houden).

Wielen – spaken:

Indien nodig de spaken laten aanspannen.  Wielen goed laten afstellen.  De velgen moeten mooi rond zijn, zonder vervormingen.  Laat de wielen ronddraaien om te zien of ze goed uitgebalanceerd zijn.

Banden:

Banden regelmatig oppompen.  Nakijken of ze niet beschadigd zijn (barsten, gaatjes).
Met een goed reliëf op je banden voorkom je slippartijen op een natte ondergrond.  Op een gewone baan ben je best af met harde banden.  Op een andere ondergrond zorgen wat zachtere opgepompte banden voor een betere wegligging. 
Als je fiets spatborden heeft, kijk dan na of ze goed vastzitten en niet tegen de banden slepen.

Ketting:

De spanning nakijken.  Af en toe proper maken met kettingreiniger en smeren.  De kettingspanning is correct wanneer je het midden van de ketting 1 cm op en neer kunt bewegen.  Bij een slappe spanning loopt de ketting van de tandwielen, bij te strakke spanning vermoei je je nodeloos en is er kans op beschadiging.  Met een goed gesmeerde ketting loopt je fiets beter, maar niet overdrijven want smeerolie trekt stof aan .Kies de juiste smeerolie uit het gamma van MORGAN BLUE.

Trapas – pedalen:

Nakijken of er geen speling op zit.

Versnellingen:

De versnellingskabels en derailleurs smeren.  Als de versnellingen goed afgesteld zijn kan je beter schakelen.

Wij bieden u de volgende onderhoudsproducten aan :

Het beste product wat wij hebben om uw fiets te reinigen is de  Bike-wash . Dit is een perfect afwasmiddel met een waxbescherming. Naast dit product hebben we de ontvetter voor de ketting  . Dit is een krachtige actieve reiniger en ontvetter voor het reinigen van ketting en versnellingsapparaat.  

De Protector is een ideaal product ter bescherming voor kleding en schoenen. Dit is een waterafstotende spray op basis van fluor . De behandelde oppervlakken worden waterdicht en vuilafstotend, maar laten nog steeds adem en transpiratie toe.  Deze spray is kleur- en reukloos.  Ook geschikt voor het waterdicht maken van textiel, nylon, regenkledij, tenten,…

De producten van MORGAN BLUE  zijn zeker aan te raden voor het onderhoud en bescherming van uw fiets.

Bekijk de website http://www.morganblue.net

Al deze producten worden gebruikt door verschillende professionele wielerploegen.  Dus zeker het beste product voor uw fiets !