Brommer-herstel

Onderhoustips voor uw bromfiets of scooter: 

Het goed onderhouden van een brommer of scooter heeft enkele grote voordelen:

  • het voorkomt slijtage en pech
  • verlengt de levensduur
  • verhoogt de inruilwaarde
  • de veiligheid neemt toe
  • het brandstofverbruik daalt
  • de prestaties zijn steeds optimaal

Het gaat hierbij om een eenvoudig onderhoud waarvoor geen speciale vakkennis of speciaal gereedschap nodig is , het meeste “werk” is het goed kijken naar de verschillende onderdelen om te zien of er niets bijzonders mee aan de hand is . Ook het geven van wat olie hier of daar en het controleren van allerlei spelingen hoort erbij.
Indien je iets opspoort wat je niet normaal vind, is het beter dat je het onderhoud of reparatie laat uitvoeren door je dealer  .
Er zijn dingen die er heel precies op aankomen, zoals het afstellen van het ontstekingstijdstip.

Wat ook heel belangrijk is wanneer je een nieuwe brommer of een nieuw onderdeel op je brommer hebt , is het “ inrijden “  . Dat betekent dat je een poosje voorzichtig met je brommer moet omgaan  . Nieuwe onderdelen zijn nog niet erg glad, al zien ze er wel zo uit, en er wordt dus veel warmte ontwikkeld bij het over elkaar glijden. Dit geldt ook voor de remmen, banden, cilinder, zuiger  . Dus is het verstandig rustig te remmen totdat de remvoering goed draagt ( overal tegen de trommel komt of de schijf ) bij het remmen.  Dat kost tijd en geduld, maar de levensduur zal erdoor verlengd worden.  Ook de banden moeten tijd krijgen om ruw  te worden zodat ze goed grip hebben op het wegdek.

Wat het onderhoud betreft, kan je het onderhoudschema in het instructieboekje bekijken wanneer bepaalde werkzaamheden moeten worden uitgevoerd .  Dat kan zijn om de zoveel kilometers (als je veel afstanden doet) of dit kan zijn om de zoveel tijd (wanneer je niet te dikwijls met de brommer rijdt) .
Elke brommer heeft zijn eigen specifieke onderhoudspuntjes, dingen waarop speciaal gelet moet worden.

Maak op tijd een afspraak om het onderhoud te laten uitvoeren op de voertuig . Wij kleven steeds een onderhoud sticker zo kan je perfect weten wanneer je volgende onderhoud nodig is .